XBUS

Op 7 juli 2021 maakte de XBUS zijn officiële wereldpremière. De volledig elektrische XBUS is een modulair concept met twee module-afhankelijke batterij compartimenten. De XBUS is verder op te bouwen met talloze chassis-onafhankelijke modules met daarbij een groot aantal mogelijke toepassingen. Zelfs nadat u uw ideale XBUS heeft geconfigureerd is de elektrische bus eenvoudig en gemakkelijk naar andere modules af- en op te bouwen. De Mobiliteit voor Morgen is officieel dealer van de XBUS.

Houd me op de hoogte

Binnenkort kunt u de XBUS configureren en reserveren. De productie van de XBUS in Europa start in december van 2021 en kort daarvoor zal de XBUS beschikbaar zijn voor een unieke proefrit. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de XBUS? Vul dan het bijgevoegde formulier in en mis niks van over de XBUS

Ik wil meer weten over XBUS

Technische informatie XBUS

Met de XBUS bent u van alle gemakken voorzien. Uitgerust met elektronisch geregelde vierwielaandrijving, een actieradius van meer dan 600 kilometer, opladen door zonnepanelen en verwisselbaar op te bouwen met verschillende modules.

Het interieur is standaard voorzien van 10,2″ scherm, Carplay/AndroidAuto, multifunctioneel stuurwiel en audiosysteem met luidsprekers. Optioneel is de XBUS uit te rusten met airconditioning, parkeerhulp, achteruitrijcamera en extra accu’s. Vraag onze specialisten naar de mogelijkheden.

Ontstaan van XBUS en Electricbrands

Het Duitse Electricbrands is vanaf de zomer van 2017 bezig met het ontwikkelen van elektrische mobiliteit. In een vroeg stadium ontwierp de Duitse leverancier van XBUS elektrische scooters met twee of drie wielen. Om niet de zoveelste elektrische scooter op de markt te brengen ontstond eind 2018 het idee voor een elektrisch voertuig dat zich kon aanpassen aan de veelzijdigheid en behoeften van de gebruiker.

De XBUS is ontwikkelde volgens het zogenoemde Lego-principe. Wat voor een chassis u ook kiest, u kunt uw XBUS eenvoudig en snel aanpassen aan uw gebruikersbehoeften. Zo verandert u uw XBUS PICK UP! eenvoudig en binnen no time naar een XBUS CAMPER.

FREEDOM

De “Freedom”-versie is de basis voor alle andere modules. Of de eerste stap in de wereld van modulaire mobiliteit.

BUS

Onze klassieker, de XBUS “Bus”. Met voldoende ruimte voor uw bagage en die van uw vrienden bent u altijd goed voorbereid, of u nu in de stad of op het platteland bent. De XBUS “Bus” bouwt voort op de modules “achtercabine” en “kofferbak”. Zo verhuizen de accu’s naar achteren en krijgt u meer beenruimte en een optimale gewichtsverdeling

KIPPER

De XBUS “Kipper” is het verlengstuk van de XBUS “Pickup. Zo wordt het laden en lossen niet alleen vereenvoudigt door de open laadruimte, maar ook door het kantelen van de laadruimte. Zo kunt u nog gemakkelijker stenen, aarde, zand, etc. lossen.

KOFFER

De XBUS “Koffer”, onze grootste. Met een laadcapaciteit van meer dan ca. 6.000 liter of van meer dan 6m³ kent uw laadruimte bijna geen grenzen. Door de aanzienlijk kleinere buitenafmetingen van de XBUS, in vergelijking met andere klassieke bestelwagens met hetzelfde laadcapaciteit, vindt u altijd snel een parkeerplaats.

UNIVERSAL

De XBUS “Universal”, het klassieke voertuig voor professionals. Met een laadcapaciteit van ca. 2.760 liter is er voldoende ruimte voor gereedschap, reserveonderdelen en nog veel meer.

PICK UP!

Wij noemen de XBUS “Pick up!” liefkozend de “Kombi Pickup”, omdat u, in tegenstelling tot de klassieke pick-up, zowel een bestuurderscabine als een achtercabine heeft, en een open laadruimte, wat het laden en lossen vergemakkelijkt.

PICKUP

De XBUS “Pickup” is perfect voor professioneel gebruik met een open laadruimte. Door de open laadruimte kunt u gemakkelijker zware en volumineuze voorwerpen laden en lossen. Dankzij de accu’s in de middelste compartimenten heeft u een optimale gewichtsverdeling en overeenkomstig goede rijeigenschappen, zelfs wanneer geladen.

OPEN!

Houdt u ervan om de wind door uw haar te voelen? Dan is de XBUS “Open” perfect voor u. Met de XBUS “Open” heeft u de mogelijkheid om zowel in de bestuurderscabine als in de achtercabine het dak te openen. De achtermodule “Pick-Up Flaps” biedt u extra open opbergruimte voor bijvoorbeeld uw surfplanken.

CAMPER

Met de XBUS “Camper” ervaart u grenzeloze vrijheid. Met een slaapplaats voor twee personen, een compacte keuken met spoelbak, koelkast en kookplaat ben u altijd klaar voor uw avontuurlijke reis.