,

‘Supermarkt is het nieuwe tankstation’

Een bericht van Volkswagen.nl  waar de samenwerking tussen Volkswagen Germany en supermarktketens Lidl en Kaufland wordt uitgelicht. Zijn supermarkten de tankstations van de toekomst?

BERLIJN – Volkswagen gaat in Berlijn nauw samenwerken met supermarktketens Lidl en Kaufland. Bij deze supermarkten komen in totaal 140 laadpunten te staan. Deze zullen overdag worden gebruikt door klanten en ’s nachts door WeShare, de nieuwe elektrische autodeeldienst van Volkswagen. De openbare oplaadinfrastructuur van Berlijn zal met bijna 20 procent groeien door de toevoeging van deze oplaadpunten.

Christian Senger, lid van de raad van bestuur van het merk Volkswagen licht toe: “Supermarkten zijn de tankstations van de toekomst. De mogelijkheid om te laden tijdens het winkelen is een ideale oplossing. Een e-Golf heeft aan 45 minuten aan de snellaadzuil voldoende. Samen met Lidl en Kaufland verbeteren we de laadmogelijkheden voor klanten en vooral voor onze WeShare-vloot. Dit is de volgende stap van Volkswagen om de openbare ruimte via samenwerkingsverbanden uit te rusten met laadpunten in het hele land”.

Volkswagen WeShare komt eind deze maand officieel op de markt als een puur elektrische autodeeldienst. In eerste instantie zal het wagenpark uit 1.500 e-Golfs bestaan. Begin worden daar 500 e-Ups aan toegevoegd. Met de marktintroductie van de ID.3 medio volgend jaar volgen de eerste voertuigen van het eerste volledig elektrische Volkswagen-model op het nieuwe MEB-platform. WeShare wordt gelanceerd in Berlijn en zal later worden uitgerold naar andere steden in Duitsland en daarbuiten.

Bron: Volkswagen.nl