, ,

Subsidie voor transitie naar e-bestelwagen

Subsidie voor transitie naar e-bestelwagen

Subsidie voor transitie naar e-bestelwagen

Elektrische mobiliteit zit in een stroomversnelling. Ook met de elektrische bestelwagen gaat het inmiddels hard. Zeker nu er een subsidie van 5.000 euro is vrijgegeven op de aanschaf van een e-bestelwagen. Tussen 2021 en 2025 komen ondernemers in aanmerking voor deze subsidie en in combinatie met fiscale regelingen wordt het extra interessant om in een volledig elektrische bedrijfswagen te investeren.

Zero emissiezones

De opmars van elektrische bestelwagens komt serieus op gang. Zo zijn verschillende grote spelers in de markt – zoals internetgigant Amazon en pakketspecialist UPS – begonnen met het inzetten van elektrische bestelwagens. Een logische stap naar aanleiding van de zero emissiezones die vanaf 2025 gaan gelden. Vanaf dat moment stellen steden gebieden aan waar alléén nog bestelbussen en vrachtwagens mogen komen die geen CO2-uitstoot produceren.

5.000 euro subsidie

Nederlandse ondernemers kunnen tot eind 2025 gebruik maken van een subsidiepot van in totaal 185 miljoen euro. Het kabinet komt ondernemers tegemoet om de aanschaf van een elektrische bestelbus aantrekkelijker te maken. “In 2030 moeten EV’s het nieuwe normaal zijn”, aldus Annemiek Nijhof, voorzitter van de sectortafel mobiliteit in het Klimaatakkoord. In de zogenaamde Mobiliteitstafel zijn diverse belangenorganisaties vertegenwoordigd om voorstellen te formuleren zodat de doelen uit het Parijs-akkoord worden gehaald. Eén van die doelen is om in Nederland de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent te verminderen.

Wilt u meer informatie over e-bestelwagens? Bijvoorbeeld de Volkswagen e-Crafter? Neem dan direct contact met ons op.