Subsidie elektrische auto

Vanaf 1 juli kunnen particulieren subsidie aanvragen na aanschaf van een elektrische auto. Als u als particulier een nieuwe elektrische auto koopt of private least, komt u in aanmerking voor een overheidssubsidie van € 4.000. Voor gebruikte elektrische auto’s geldt een bedrag van € 2.000. Deze subsidieregeling loopt van 1 juli 2020 tot 1 juli 2025, tenzij het budget eerder op is.

Voorwaarden subsidieregeling SEPP

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling dient de nieuwe elektrische personenauto aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • De 100% elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 kilometer
  • De nieuwprijs van de elektrische auto is op de datum van ondertekening van de koop- of leaseovereenkomst niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000.
  • Bij lease van een elektrische auto dient de leasemaatschappij in het bezit zijn van het Keurmerk Private Lease.
  • De koop- of leaseovereenkomst is gesloten op of na 4 juni 2020 en staat op naam van de particulier die de subsidie aanvraagt.
  • De subsidieaanvraag wordt ingediend binnen 60 dagen na het ondertekenen van de leaseovereenkomst.
  • U heeft een geldig woonadres in Nederland.

Aanvragen van subsidie

Particulieren dienen zelf een subsidie aan te vragen. U kunt na aankoop van een elektrische auto via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland subsidie aanvragen. Tijdens de aanvraag van de subsidie dient u uw persoonlijke gegevens, DigiD en koop- of leaseovereenkomst bij de hand te houden om de aanvraag in te vullen. Op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u ook meer informatie en veel gestelde vragen over de subsidieregeling.