Populariteit elektrische fiets is afgelopen zes jaar sterk toegenomen

De elektrische fiets heeft de afgelopen zes jaar sterk aan populariteit gewonnen. In 2019 maar liefst 18% van alle fietsritten met een e-bike. Zes jaar geleden, in 2013, lag het percentage nog op 8 procent. Dit maakte het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) onlangs bekend.

Stijgende verkoop elektrische fietsen

De stijging van het aandeel van elektrische fietsten staat volledig in lijn met de stijgende verkoop van e-bikes. Sinds 2017 worden er in Nederland meer elektrische fietsen verkocht dan gewone fietsen. Door de coronacrisis is de verkoop van de populaire e-bike alleen nog maar verder gestegen. In de maand mei zijn er 38% meer e-bikes verkocht dan dezelfde maand vorig jaar.

Ideaal voor woon-werkverkeer

De elektrische fiets is niet alleen een fijne vervanger voor de gewone fiets, maar ook een prima vervanger voor bijvoorbeeld een auto. Steeds vaker pakken mensen de e-bike naar het werk, zo stelt KiM. Door de elektrische ondersteuning wordt het voor velen gemakkelijker om langere afstanden, zoals naar het werk, te fietsen. Gemiddeld leggen mensen met een elektrische fiets 5,9 kilometer af ten opzichte van 3,6 kilometer voor mensen met een gewone fiets.

Lease a Bike

Met de fiets naar het werk zorgt ervoor dat u vitaler en duurzaam naar uw werkomgeving gaat. Door een nieuwe fietsregeling is een fiets van de zaak vanaf 2020 erg aantrekkelijk. Niet alleen zorgt een fiets van de zaak voor milieu- en vitaliteitsvoordelen, maar u kunt ook veel kosten besparen. Zo betaalt u maar 7% bijtelling over een zakelijke fiets en door de bruot-netto regeling kan het fiscale voordeel oplopen tot 40%. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een fiets van de zaak? Bekijk dan de pagina van Lease a Bike om meer te weten te komen!