Bijna helft van nieuw geregisteerde auto’s in oktober is elektrisch

Steeds meer mensen kiezen voor een auto met een (deels) elektrische aandrijving. Dat blijkt onder meer uit het aantal nieuw geregistreerde auto’s in de maand oktober. 46,1% van de nieuw geregistreerde auto’s was deels of volledig elektrisch. Hiervan was de meerderheid (23,5%) een (plug-in) hybride voertuig, 22,6% was een volledig elektrisch.

Stijgend marktaandeel

Het marktaandeel van zowel 100% elektrische auto’s als (plug-in) hybrideauto’s is sterk toegenomen sinds vorig jaar. In de eerste tien maanden van 2020 zijn er zelfs al 73% meer hybrideauto’s geregistreerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Hiermee steeg het marktaandeel van 8 tot 18%.

Volkswagen ID.3

Eén van de redenen van dit hoge aandeel nieuw geregistreerde EV’s is de Volkswagen ID.3. Volkswagen is afgelopen maand begonnen met de uitlevering van de volledig elektrische Volkswagen en inmiddels zijn er ruim 2.800 ID.3’s op kenteken gezet in Nederland. Daarmee voert het Duitse model de lijst aan van het meest geregistreerde model in de maand oktober, gevolgd door de KIA Niro, Toyota Yaris, Opel Corsa en Hyundai KONA.

Volkswagen ID.3 Autolease Midden Nederland

Wilt u rijden in een Volkswagen ID.3? Als zakelijke rijder profiteert u dit jaar nog van slechts 8% bijtelling op een elektrische auto. Vanaf volgend jaar stijgt de bijtelling naar 12% voor elektrische auto’s. Autolease Midden Nederland heeft een ruime voorraad van deze EV’s. Bekijk direct het aanbod van Autolease Midden Nederland

Voordelen elektrisch rijden

Wij snappen dat de overstap naar een volledig elektrische auto veel vragen met zich meebrengt. Hoe zit het met de dekking van het laadnetwerk in Nederland? Is de actieradius wel groot genoeg voor mij? En is elektrisch rijden niet veel duurder dan een brandstofmotor? Om u zo goed mogelijk te helpen bij deze vragen hebben wij voor u een whitepaper met alle antwoorden rondom elektrisch rijden. Bent u dan nog niet geheel overtuigd? Dan bieden wij u de mogelijkheid om 365 dagen een elektrische auto uit te proberen. Bevalt het niet? Dan ruilen wij vrijblijvend uw elektrische auto om naar een auto met brandstofmotor.