De ŠKODA ENYAQ iV gaat morgen in wereldpremière

ENYAQ iv SKODA

Morgen, dinsdag 1 september, onthult ŠKODA haar eerste volledig elektrische SUV. Tijdens de presentatie in Praag wordt de ŠKODA ENYAQ iV voor het eerst aan de wereld getoond. De ENYAQ iV heeft alles waar het Tsjechische automerk om bekend staat: een royale hoeveelheid aan ruimte, een aantrekkelijk design en uitgebalanceerde proporties.

Tot wel 500km rijden met de ENYAQ iV

De ŠKODA ENYAQ iV wordt leverbaar met verschillende aandrijvingen, verschillende accupakketten en verschillende vermogensniveaus. De achterwiel aangedreven versies hebben onderstaande vermogensvarianten:

  • De basisversie heeft een 109 kW elektromotor met een 55 kWh accu. Hiermee behaal je volgens de WLTP testmethode zo’n 340 kilometer op één volle accu;
  • De 132 kW versie heeft een accu met 62 kWh en een actieradius van 390 kilometer per laadbeurt;
  • De 150 kW sterke versie heeft een accu met 82 kWh en een range van 500 kilometer.

Wanneer je gaat voor vierwielaandrijving, zijn dit de mogelijkheden:

  • Eén met 195 kW en een 82 kWh accu;
  • En één met 225 kW en een 82 kWh accu en een range van maximaal 460 kilometer.

Met deze elektromotoren kun je in deze grote SUV in 6,2 seconden van 0 – 100 km/u sprinten.

Strak en rustig interieur

De ŠKODA ENYAQ heeft een nieuw designconcept in de interieurruimte. Deze vormgeving moet je het gevoel geven dat je aan het loungen bent; maximaal comfort en alles binnen handbereik. De ‘Design Selections’ bestaan uit gerecyclede en duurzaam geproduceerde materialen. Door ervoor te kiezen om de ENYAQ iV leverbaar te maken met duidelijk gestructureerde optiepakketten met verschillende thema’s, krijg je als klant duidelijke en eenvoudige mogelijkheden die toch uniek zijn.

Extra ruimte in de ŠKODA ENYAQ

In deze volledig elektrische SUV heb je zeeën van ruimte. Als passagier heb je op de achterbank extra ruimte door het ontbreken van de middentunnel en je zit ook niet strak tegen elkaar aan wanneer je met z’n drieën de bank vult. Doordat de ŠKODA ENYAQ iV een breedte van 1,88m heeft, zit je letterlijk goed. Je bagage, en die van je passagiers, kun je gemakkelijk kwijt in de kofferbakruimte met een inhoud van 585 liter.

Opgeladen binnen 40 minuten

Wanneer je de volledig elektrische ŠKODA ENYAQ iV oplaadt bij een snellaadpunt, kun je in slechts 40 minuten het accupercentage laten stijgen van 10% naar 80%. Thuis kun je de ENYAQ ook opladen met een 230 Volt aansluiting of met een 11kW Wallbox.