Op dinsdag 1 september onthulde ŠKODA haar eerste volledige elektrische SUV, namelijk de ŠKODA ENYAQ. De nieuwe SUV van ŠKODA is vanaf oktober al te bestellen en is leverbaar vanaf € 39.990. Er wordt verwacht dat de ENYAQ begin 2021 in de showrooms te vinden is. De ENYAQ iV wordt leverbaar met verschillende aandrijvingsvormen, vermogensniveaus en accupakketten. Hierbij is de maximaal bereikbare actieradius 510 kilometer.

Elektrische aandrijving via MEB-platform

Met de komst van de ENYAQ zet ŠKODA een grote stap in de richting van verdere elektrificatie van de modellen. Voor ŠKODA is dit het eerste productiemodel wat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform. Bij dit platform is de accu in de vloer verwerkt waardoor er ruimte wordt bespaard. Dit heet het ‘skateboard-platform’. Het MEB-platform is ontwikkeld door de Volkswagen Group en onder meer terug te vinden in de Volkswagen ID.3.

Nu te bestellen

De eerste elektrische SUV van ŠKODA is vanaf heden ook te bestellen via De Waal Autogroep. Vraag uw persoonlijke offerte aan! Wilt u uw huidige auto inruilen? Dat kan! Zo geniet u van korting op de aanschaf van een nieuwe auto. Ontdek snel wat wij voor u kunnen betekenen!

Krachtig en dynamisch design

Het eerste wat opvalt aan de volledig elektrische ENYAQ is het inmiddels herkenbare stoere design. ŠKODA heeft duidelijk de nadruk gelegd op de strakke lijnen in het exterieur, een strakke en grotere grille en het vernieuwde lichtdesign. Volledige LED Matrix-koplampen zorgen voor perfect zicht en full LED-achterlichten zorgen ervoor dat u perfect gezien wordt. Ook krijgt de ENYAQ iV dynamische richtingaanwijzers bij Full LED.

Ruim interieur

Zoals u wellicht van een SUV mag verwachten, heeft de ENYAQ iV een opvallend grote bagageruimte van 585 liter. Qua ruimte in het interieur is de ENYAQ te vergelijken met de KODIAQ, maar is qua lengte kleiner dan de nieuwe OCTAVIA. De ruimte in het interieur wordt vooral gecreëerd door de hoogte en ontbrekende tunnel voor de aandrijfassen. Zo Simply Clever als het merk is, heeft ŠKODA overal handig vakjes en opbergruimten toegevoegd.

Het interieur van de ŠKODA ENYAQ is bij aanschaf verkrijgbaar in 10 verschillende thema’s; de Design Selections. Deze thema’s zorgen stuk voor stuk voor een fraai interieur met duurzaam en gerecyclede materialen. Zo heeft u als berijder de mogelijkheid om het interieur af te stemmen op uw eigen smaak.

Veilige ŠKODA ENYAQ

De ŠKODA ENYAQ wordt leverbaar met de nieuwste assistentiesystemen, zoals onder andere Travel Assist. Daarnaast komt er een mogelijkheid om de ENYAQ iV vanaf een afstand in te parkeren. Verder is de elektrische SUV uitgerust met een 13″ mediascherm, groter dan in elke andere ŠKODA, waarmee u altijd online bent en allerlei functies vanaf de ŠKODA Connect-app kunt aansturen. Denk hierbij aan het opladen van uw accu of het instellen van de Climate Control.

Simply Clever

De elektrische modellen van ŠKODA kennen meerdere Simply Clever oplossingen dan de ‘normale’ modellen. Rijdt u weg in een ŠKODA ENYAQ, dan profiteert u sowieso van reinigingsmiddel voor uw laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een opbergvak voor de laadkabel onder de vloer van de bagageruimte. Naast deze handige oplossingen kent de ENYAQ nog steeds veel opbergruimte in het interieur en beschikt u ook over de traditionele ijskrabber van ŠKODA. Deze zit niet meer in het laadklepje, maar zit nu ‘verstopt’ in de achterklep.

Elektrisch rijden wordt bereikbaar

U stapt in de nieuwe ŠKODA ENYAQ vanaf € 39.990. Het instapmodel is een zeer complete auto die het populaire A-SUV segment bereikbaar maakt voor elektrisch rijden. Standaard heeft de ENYAQ iV onder andere een 13″ infotainmentdisplay, Travel Assist en snellaadmogelijkheid. Wilt u de ENYAQ zakelijk rijden? Neem contact op met één van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken.