BYD Mobiel

10 oktober 2024

Groeiende acceptatie van nieuwe automerken onder zakelijke rijders

De acceptatie van nieuwe automerken onder zakelijke reizigers in Nederland neemt toe. Volgens het meest recente Nationaal Zakelijke Mobiliteitsonderzoek (NZMO) staat 32% van de zakelijke rijders open voor een auto van een nieuw merk. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van vorig jaar. Deze verschuiving toont aan dat zakelijke rijders steeds meer bereid zijn om hun vertrouwde keuzes los te laten en nieuwe opties te overwegen.

Voorkeuren bij de keuze van een merk

Uit het onderzoek blijkt dat zakelijke rijders bij de keuze voor een nieuw merk vooral waarde hechten aan comfort, een aantrekkelijk exterieur, luxe en milieuvriendelijkheid. Het gaat niet alleen om een functioneel vervoermiddel, maar ook om de uitstraling en duurzaamheid van de auto. Merken die deze eigenschappen combineren, hebben de grootste kans om te worden overwogen door zakelijke rijders.

BYD is het populairst

Binnen de groep zakelijke rijders die openstaan voor nieuwe merken, is BYD het meest populair. Maar liefst 48% van de ondervraagden geeft aan dat ze sterkte interesse hebben in dit merk. Ook andere nieuwe toetreders zoals MG en Cupra doen het goed, maar BYD lijkt zich het sterkst te positioneren in de zakelijke markt.

Weerstand neemt af

Interessant is ook de daling van het aantal zakelijke rijders dat resoluut een nieuw automerk afwijst. Waar vorig jaar nog 38% aangaf geen interesse te hebben in een nieuw merk, is dit percentage dit jaar gedaald naar 31%. Deze afname kan erop wijzen dat nieuwe automerken steeds beter in staat zijn om te voldoen aan de wensen en eisen van zakelijke rijders, en dat er een verschuiving plaatsvindt in de perceptie van deze merken.

De opkomst van nieuwe merken zoals BYD, MG en Cupra kan een verandering in de markt betekenen. Het is duidelijk dat zakelijke reizigers openstaan voor vernieuwing, zolang de kwaliteit, luxe en milieuvriendelijkheid gewaarborgd blijven.