2023_TOYOTA_PROFESSIONAL_COMBO_CGI_07-scaled

Gemeenten stellen milieuzone plannen uit

Enkele gemeenten stellen de invoering van milieuzones uit.

Ede en Apeldoorn stellen uit

Ede en Apeldoorn hebben besloten hun milieuzone plannen niet in 2025 te starten. Volgens het Klimaatakkoord uit 2019 zouden 30 tot 40 gemeenten in 2025 milieuzones invoeren.

Apeldoorn wilde een zero-emissiezone voor stadslogistiek invoeren vanaf 2025. Deze zone zou betekenen dat alleen bestelwagens en vrachtwagens zonder uitstoot in bepaalde gebieden mogen rijden. De gemeente heeft dit plan nu met vijf jaar uitgesteld naar 2030. De gemeenteraad moet nog definitief beslissen over dit voorstel.

Redenen voor uitstel

Het nieuwe kabinet vindt strenge milieuzones vaak te belastend voor ondernemers die nog niet hebben kunnen investeren in elektrische bedrijfswagens. Dit heeft geleid tot een heroverweging van de plannen.

Gevolgen voor ondernemers

Ondernemers in Apeldoorn en Ede krijgen hierdoor vijf extra jaren om zich voor te bereiden. Dit geeft hen de tijd om te investeren in betere elektrische bedrijfswagens. Momenteel zijn elektrische bedrijfswagens vaak nog beperkt in hun inzetbaarheid vergeleken met diesels. De verwachting is dat deze voertuigen de komende jaren sterk zullen verbeteren.

Kom in contact met onze mobiliteitsexperts

Wilt u goede voorbereidingen treffen? Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken omtrent onze mobiliteitspas en/of het verduurzamen van uw wagenpark. Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.