,

Nederland bereikt mijlpaal van 150.000 elektrische personenauto’s

Dit artikel komt van nederlandelektrisch.nl. Omdat dit artikel gaat over de groei van het marktaandeel wat betreft de elektrische personenauto’s, beschouwen wij dit als relevante content voor De Mobiliteit voor Morgen. 

Uit de nieuwste registratiecijfers van elektrische voertuigen blijkt dat Nederland in de eerste helft van 2019 de mijlpaal van 150.000 elektrische personenauto’s heeft bereikt.

Per eind april telt Nederland 152.581 elektrische personenvoertuigen. Daar bovenop telt Nederland ook nog eens een kleine 4.000 elektrische bedrijfsauto’s en bijna 500 elektrische bussen. Telt men ook de elektrische snor- en motorfietsen mee, loopt het aantal elektrische voertuigen op tot ruim 210.000 stuks.

Wat opvalt is dat in de afgelopen 2 jaar het marktaandeel van volledige elektrische personenauto’s sterk groeit. Waar eind 2016 slechts een kleine 12 procent van de elektrische personenvoertuigen volledig elektrisch was, is dit percentage per eind april gegroeid naar ruim een derde van het wagenpark. Ruim 36 procent van de elektrische personenvoertuigen die in Nederland op de wegen rondrijden is inmiddels volledig elektrisch.

 

Bron: nederlandelektrisch.nl