Lease a Bike: fietsregeling in 2021

Een fiets van de zaak met een aantrekkelijke fietsregeling? Van e-bikes tot racefietsen en van bakfietsen tot een gewone stadsfiets. Het kan allemaal via het nieuwe fietsplan van Lease a Bike. Een fiets van de zaak brengt veel voordelen met zich mee. Zowel qua kostenbesparing als op gebied van milieu en vitaliteit. En dankzij het volledig digitaal en geautomatiseerd platform van Lease a Bike kost de uitrol in samenwerking met De Mobiliteit voor Morgen van een zakelijk fietsplan amper tijd. Hieronder vindt u alles wat u moet weten dit fietsplan. U kunt ook geheel eenvoudig de whitepaper van Lease a Bike downloaden en deze later in alle rust teruglezen.

Ontdek alle mogelijkheden van Lease a Bike

Download onze gratis whitepaper!

whitepaper lease a bike

Hoe werkt een fietsregeling via Lease a Bike?

Heeft u interesse in een fietsregeling via Lease a Bike? Dan is het goed om te weten hoe zo’n fietsregeling in zijn werkt gaat. Deze regeling is van toepassing op alle type fietsen, waaronder bijvoorbeeld stadsfietsen, e-bikes of bakfietsen, zolang er maar (deels) zelf getrapt moet worden.

Als werkgever kunt u zelf bepalen wat u doet met de leasekosten van de fiets. U kunt deze volledig op u nemen, delen met de werknemer of ervoor kiezen dat de werknemer alles zelf betaald.

Met de zogenoemde cafetariaregeling valt er voor de werknemer ook een fiscaal voordeel te behalen. Het brutoloon wordt hiermee tijdelijk verlaagd waardoor de werknemer uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Houd er rekening mee dat leasefietsen ook onder de bijtellingsregeling vallen. Bij leasefietsen geldt een bijtellingspercentage van 7%

Drie verschillende leasescenario’s

     Werkgever investeert:

  1. Extra secundaire arbeidsvoorwaarden
  2. In combinatie met een leaseauto
  3. Deel van mobiliteitsbudget

     Gedeelde investering:

  1. Werkgever en werknemer bepalen verdeling in kosten
  2. Vaste bijdrage per maand

     Werkgever faciliteert:

  1. Leasebedrag wordt verrekend met brutoloon
  2. Fiscaal voordeel van 25-40%

Fietsen maakt gezonder en gelukkiger

Bewegen is gezond en daarmee is fietsen dus ook gezond. Fietsen heeft een positief effect op de fysieke en geestelijke gezondheid. Het is daarom ook de voornaamste reden waarom werknemers uiteindelijk op een fiets van de zaak stappen. Zeker in een periode van Corona biedt de fiets niet alleen voordelen van een goede gezondheid, maar kan een fietstocht ook een fijne afleiding zijn in een periode van thuiswerken.