,

Elektrische auto laden in 5 minuten: BP wil het in 2021 doen

Dit artikel komt van duurzaambedrijfsleven.nl. Omdat dit artikel gaat over het opladen van een elektrische auto door middel van een batterij, beschouwen wij dit als relevante content voor De Mobiliteit voor Morgen. 

Als het aan oliemaatschappij BP ligt, kunnen elektrische auto’s in 2021 binnen vijf minuten volledig opgeladen worden. Het bedrijf wil daar een batterij van een Israëlisch bedrijf voor inzetten. Auto’s moeten ruim 400 kilometer kunnen rijden met de batterij.

“Ons doel is om in 2021 een batterij in een auto te hebben die volledig opgeladen kan worden in vijf minuten”, zegt David Eyton, hoofd technologie bij BP in een interview met persbureau Bloomberg.

De Britse oliemaatschappij werkt sinds 2018 samen met het Israëlische bedrijf StoreDot. StoreDot ontwikkelt een batterij die naar eigen zeggen binnen vijf minuten kan opladen; een elektrische auto moet daarna 480 kilometer kunnen rijden. De batterij bestaat uit 7.000 kleine flashbatterijen. De kleine batterijen maken gebruik van organische materialen. Volgens StoreDot biedt dit ontwerp minder elektrische weerstand en kan het een hogere spanning aan. De accu kan daardoor veel sneller opgeladen worden dan een traditionele lithium-ion-accu.

Elektrische scooter

In juni presenteerden BP en StoreDot al een elektrische scooter die in vijf minuten oplaadt. Over twee jaar wil BP de batterij beschikbaar maken voor elektrische auto’s. StoreDot werkt ook samen met autobouwer Daimler: dat stak een slordige $ 60 miljoen in de techniek.

Lees hier verder duurzaambedrijfsleven.nl