• Hoe bevalt de Volkswagen ID.3?

Hoe bevalt dat stekkeren nu? In oktober zijn alle accountmanagers van Autolease Midden Nederland overgestapt van een brandstofauto naar een volledig elektrische auto. Arjan en Erik vertellen hoe zij de switch maakten.

Erik van Overmeijer Accountmanager

“Toen bekend werd dat we in een volledig elektrische auto zouden stappen, kon het er alleen maar nog leuker op worden. Toch? Het is al weer 9 weken geleden dat ik de sleutels van mijn gloednieuwe Volkswagen ID.3 kreeg. Een zeer complete auto met erg veel binnenruimte. De bediening, zonder fysieke knoppen op het dashboard, werkt verrassend eenvoudig. Net als alle functies die je via het touchscreen bedient.

En het rijden? Daar heb ik maar één woord voor: wauw! Heerlijk zoef ik door het verkeer. Elektrisch rijden is erg stil waardoor ik geniet van de rust in de auto. De actieradius voldoet aan mijn verwachting. Met een volle accu – en dan ben ik geen zuinige bestuurder – rijd ik al gauw 360 km. Ik ben stiekem wel benieuwd hoe dit in de winter zal zijn. Dan verwarm ik mijn auto namelijk voor, zodat ik niet hoef te krabben.

De eerste twee weken had ik nog geen laadmogelijkheid thuis. Lastig? Nee hoor, via verschillende apps en op internet is prima te vinden waar je terecht kunt. Maar ik zal eerlijk zijn; toen ik eenmaal thuis kon laden werd het dagelijks gebruiken van de ID.3 een stuk eenvoudiger (en goedkoper).

Een paar jaar geleden had ik nog mijn twijfels over stekkeren, maar nu ben ik om. Een elektrische auto moet je toch écht zelf ervaren om hierover te kunnen oordelen.”

Ook voor Arjan is het rijden in de Volkswagen ID.3 een nieuwe ervaring. Als rechtgeaarde diesel pruttelaar was de overgang naar elektrisch rijden een flinke stap. Toch stapte hij vier weken geleden in deze volledig elektrische hatchback.

Arjan van Room accountmanager

“Een mooie auto die groter is dan ik had verwacht. Aan de voorkant een uiterst vriendelijke neusje, met een gesloten grille. De zijkant is gestroomlijnd en de achterkant valt vooral op door de grote achterspoiler. Ook toen ik instapte overtrof de grootte en ruimte mijn verwachtingen. Bovendien zit je hoger dan in een sedan of station. Je kunt bijna zeggen dat de zit evenredig is aan een SUV.

Natuurlijk was ik een beetje gespannen. Hoe is elektrisch rijden en vooral, hoe waar en wanneer kan ik laden? Ik woon in een appartementencomplex en helaas is er geen mogelijkheid om een eigen laadpaal te plaatsen. Na ruim vier weken kan ik concluderen dat laden bij een publieke laadpaal geen enkel probleem is.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het rijden heerlijk is: je zoeft over de weg en hoort eigenlijk alleen het geluid van de banden. In de bebouwde kom hoor je zelf vrijwel niks. Met de ID.3 kun je ongeveer 360 km rijden op een volle accu. Dit betekent dat de gemiddelde zakelijke berijder om de twee dagen moet laden. Met een 11kW laadstation duurt dat ongeveer 5 uur. Omdat ik bij Autolease Midden Nederland kan stekkeren, is dit geen enkel probleem. Ik ben trots dat ik in deze volledig elektrische auto rijd en verwacht niets minder dan rijplezier!”

Bent u nog niet overtuigd of wilt u meer weten over de elektrische auto? Download onze gratis whitepaper!

Download onze whitepaper over elektrisch rijden