,

Britten leggen snelweg aan met mix van gerecyclede autobanden

Dit artikel komt van duurzaambedrijfsleven.nl. Omdat dit artikel gaat over het op gang brengen van een circulaire economie door middel van gebruikte autobanden, beschouwen wij dit als relevante content voor De Mobiliteit voor Morgen. 

De Britse wegbeheerder Highway England test op een snelweg in Engeland een nieuw soort asfalt waarin gebruikte autobanden verwerkt zijn. Per kilometer snelweg kunnen maximaal 750 autobanden gebruikt worden. Gebruikte autobanden worden nu nog geëxporteerd naar het buitenland.

De proef vindt plaats op de M1 richting Londen. Deze snelweg is volgens Highway England één van de drukst bereden wegen van het Verenigd Koninkrijk. De nieuwe ondergrond is ontwikkeld door het Britse constructiebedrijf Tarmac, wat in het Nederlands vertaald wordt als asfalt. In het nieuwe asfalt is rubbergranulaat uit de autobanden verwerkt. Het bedrijf stelt dat in één kilometer snelweg maximaal 750 autobanden gebruikt kunnen worden, afhankelijk van de dikte van de weg.

“Technische innovatie speelt een sleutelrol in het verbeteren van de milieuprestaties van wegen. Gebruikte autobanden vormen een grote kans om een circulaire economie op gang te brengen”, stelt Paul Fleetham, directeur van Tarmac. Het rubberen asfalt werd in mei voor het eerst getest op lokale wegen in de stad Coventry.

Lees het volledige artikel hier: duurzaambedrijfsleven.nl